Skip to main content Skip to search

Captura de date si indexare profesionala

Computer data storage concept. Filing cabinet on a laptop screen. 3d illustration

Captura de date si indexare profesionala

Indexarea documentelor va ajuta sa organizati si sa stocati documente astfel incat sa le puteti regasi cu usurinta ulterior.

Acest lucru se poate face prin asocierea anumitor informatii cu imaginea unui document scanat sau cu un fisier specific.

Documentele sunt indexate prin metadate atasate documentului, cum ar fi un identificator unic, data scanarii, ID-ul clientului etc.

In ceea ce priveste continutul unui document, captura de informatii va permite sa accesati atat imaginile cat si textul.

Dupa captura si indexare, datele sunt validate prin cautari in baze de date, expresii regulate, integrare directa in alte sisteme. 

 

Folosim cele mai noi tehnologii de automatizare pentru captura de date, organizarea si extragerea informatiilor din orice tip de document:

Optical Mark Recognition  este o metoda electronica de identificare a marcajelor de pe un document (caractere specifice, bife, etc.).

Optical Character Recognition este o metoda electronica de identificare a textelor de tipar de pe un document scanat.

ICR si IWR reprezinta sisteme avansate de recunoastere a cuvintelor scrise de mana si a diferitelor stiluri de scriere.

Intelligent Document Recognitioneste un sistem avansat de recunoastere a tipului de document scanat (acte oficiale, acte fiscale, etc.).

Fluxul de captura de date si indexare cuprinde patru pasi importanti:

  1. Scanarea documentelor de pe suport hartie sau importul fisierelor in format electronic.
  2. Indexarea datelor si extragerea informatiilor (ID client, numele clientului, etc.) folosind tehnologiile descrise mai sus – OMR, OCR, ICR, IWR, IDR.
  3. Validarea si verificarea informatiilor extrase la pasul anterior, astfel incat acestea sa corespunda cu documentul original.
  4. Exportul informatiilor finale pe medii specifice de stocare.